TOETJES.

Als je met kinderen reist, kun je niet om een toetje heen, geeft bovendien vulling zonder te koken.
Is er geen vanillevla of kwark te krijgen, neem dan instant vanillepuddingpoeder met melk of kwark aangeroerd.



Hiranti bij een grote keuze aan toetjes en cake.
Hollandse trifle
  • 4 plakken suikerbrood of restje cake
  • ½ l vanillevla
  • vers geplukt of gekocht fruit, evt blikje
  • jam
Besmeer de plakjes met jam;
strooi het fruit erover, dan de vanillevla erop en even laten intrekken
Tiramisu zonder drank
  • ½ pakje bokkepootjes
  • 1 kop koffie
  • ½ l vanillekwark
  • 1 reep chocola
Week de bokkepootjes in de koffie;
schenk de vanillekwark erover;
bestrooi met geschraapte chocola
Appelflip
  • 1 klein potje appelmoes
  • ¼ l yoghurt
  • ½ bekertje slagroom
  • kaneel
Roer de ingrediënten door elkaar zonder goed te mengen;
bestrooi met kaneel
Bosvruchtenkwark
  • 250 g kwark
  • ½ bekertje slagroom
  • wat suiker
Pluk bosbessen, bramen, frambozen of wilde aardbeien, was en prak;
meng met kwark en slagroom en suiker naar smaak
Gedroogde vruchten salade
  • ½ zakje gedroogde pruimen, liefst de gewelde
  • 1 sinaasappel
  • 1 banaan
  • halve citroen
  • 1 eetl. suiker
  • ½ bekertje slagroom
schil de sinaasappels en bananen en snij in stukjes, voeg de (ontpitte) pruimen gehalveerd toe, bestrooi met suiker en citroensap;
slagroom in een afsluitbaar potje schudden en erbij serveren