aardappelen | groentegerecht | peulvruchten | granen | brood bakken | salades en soep | toetjes |
Aardappels schillen, wie heeft daar zin in in de vakantie? Voor een groter gezin ook veel werk. Toch zijn ze smakelijk en vullend dus waarom niet als groente, zoals in zoveel landen ter wereld. Voor de spieren zijn het ook goede leveranciers van koolhydraten. | |||||
| |||||
|
Fruit de ui, knoflook en paprikastukjes, voeg de kruiden toe, water en in stukjes gesneden aardappel en tomaten. Sudder een kwartiertje en voeg dan de yoghurt toe. Met maccaroni of andere deegwaren. | ||||
| |||||
|
Fruit ui en knoflook, appel en aardappelstukjes, voeg de kruiden toe, voldoende water, zout naar smaak en sudder tot de aardappels gaar zijn. Kook de eieren, pel ze en voeg toe met de uitgelekte erwten. Doorwarmen. Met rijst of upma. Komkommer of koolsla. | ||||
| |||||
|
Kook de aardappels in kleine stukjes. Bak in de koekepan de gesnipperde ui en de tomaat in schijfjes. Klop de eieren, meng met de afgegoten aardappels, ui en tomaat en bak er 1 omelet van. Met stokbrood en salade. | ||||
| |||||
| Kook de aardappeltjes niet te gaar bak de bacon, daarna de aardappeltjes erbij voeg mais en olijven toe en warm alles door, naar smaak peper en zout. | ||||
| |||||
|
Kook de puree met water, voeg daarna melkpoeder toe, roer de spinazie, rozijnen en peperkaas erdoor doorwarmen en kaas erover strooien. |
Start pagina | Begin koken | Overzicht | Groentegerechten | |||