Aardappelen.

Aardappels schillen, wie heeft daar zin in in de vakantie? Voor een groter gezin ook veel werk. Toch zijn ze smakelijk en vullend dus waarom niet als groente, zoals in zoveel landen ter wereld. Voor de spieren zijn het ook goede leveranciers van koolhydraten.




In India zoals in de meeste landen worden aardappels als groente hier op de markt verkocht.
Aardappelgoulash
  • 1 ui plus teentje knoflook
  • 2 aardappels
  • 1 paprika
  • 2 tomaten
  • 1 eetl. paprikapoeder
  • 1 teel. kummel
  • 3 eetl. yoghurt of zure room
Fruit de ui, knoflook en paprikastukjes, voeg de kruiden toe, water en in stukjes gesneden aardappel en tomaten. Sudder een kwartiertje en voeg dan de yoghurt toe.
Met maccaroni of andere deegwaren.
Aardappelkerrie
  • 1 ui plus teentje knoflook
  • 1 appel
  • 2 aardappels
  • 1 blikje erwtjes
  • 2 eieren
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 1 eetl. mosterd
Fruit ui en knoflook, appel en aardappelstukjes, voeg de kruiden toe, voldoende water, zout naar smaak en sudder tot de aardappels gaar zijn. Kook de eieren, pel ze en voeg toe met de uitgelekte erwten. Doorwarmen.
Met rijst of upma. Komkommer of koolsla.
Tortilla
  • 2 aardappels
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 2 eieren
Kook de aardappels in kleine stukjes. Bak in de koekepan de gesnipperde ui en de tomaat in schijfjes. Klop de eieren, meng met de afgegoten aardappels, ui en tomaat en bak er 1 omelet van.
Met stokbrood en salade.
Maisaardappels
  • 1 pond aardappeltjes
  • 4 lapjes bacon
  • 1 blikje mais
  • 5 eetl. olijven
Kook de aardappeltjes niet te gaar bak de bacon, daarna de aardappeltjes erbij voeg mais en olijven toe en warm alles door, naar smaak peper en zout.
Pureegerecht
  • 1 pakje aardappelpuree
  • 1 bakje witte roompeperkaas
  • 1 pot spinazie
  • zakje rozijnen
  • gemalen kaas (50 g)
  • melkpoeder
Kook de puree met water, voeg daarna melkpoeder toe,
roer de spinazie, rozijnen en peperkaas erdoor
doorwarmen en kaas erover strooien.