aardappelen | groentegerecht | peulvruchten | granen | brood bakken | salades en soep | toetjes |
| |||||
| |||||
|
De prei in stukken snijden en fruiten. Water erbij en de kleingesneden wortel en aardappels toevoegen, sudder 20 min. Voeg tomaten puree, worst en kruiden toe en even meewarmen. | ||||
| |||||
| Fruit de ui en knoflook, voeg de kleingesneden aubergines toe en roerbak 5 min., zodat de aubergine goed olie opneemt. Voeg de tomaten in stukjes toe, sudder 10 min. Roer de geklopte eieren erdoor en laat stollen, kruiden met citroensap, peper en zout. | ||||
| |||||
| Bak ui, knoflook en tomaten in (olijf)olie, voeg de venkel in stukken toe en smoor 15 min, de laatste 5 min. de champignons erbij. | ||||
| |||||
| Fruit de ui en knoflook. Snij de groentes in stukjes en roerbak 10 min. Sudder tot de courgette zacht is en bestrooi met kaas. | ||||
| |||||
|
Kook de afgehaalde en gebroken boontjes gaar (± 10 min.) Fruit ui, paprika en tomaten 'n paar minuutjes. Meng en sudder nog 5 min. | ||||
| |||||
|
Bak de ui en aardappelstukjes, stoof hierin de komkommers met de pruimen. Met rijst. | ||||
| |||||
|
Warm de rode kool. Giet de jam erover heen. | ||||
| |||||
|
Snij alle groentes in kleine stukjes en kook ± 10 min. (meer soorten mag ook);
kook intussen de eieren. maak de pindasaus met het groentekookwater. Pel de eieren, voeg bij de groente en giet de pindasaus erover. | ||||
| |||||
| Fruit de ui; voeg de kruiden toe, daarna de tomaten, de zuurkool, room erbij en een kwartiertje sudderen. | ||||
| |||||
|
Kook de wortels in stukjes voor;
week de sojabrokjes in water met sojasaus. Fruit de ui, paprika en champignons. Voeg ui, paprika, wortel, ananas plus sap, twee eetlepels azijnvocht van de salade en sojabrok toe, aan de kook brengen en binden met een beetje bloem of een half pakje chinese groentesoep. | ||||
| |||||
| Ui en knoflook fijngesneden met het spek bakken; tomaten kleinsnijden en mee smoren; erwtjes afgieten en meewarmen. Worst in plakjes toevoegen plus ½ kopje water; kuiltjes in de prut maken en de eieren erin breken, laten stollen; peper, zout en de blaadjes toevoegen |
Start pagina | Begin koken | Overzicht | Peulvruchten | |||