Wereldfietsers van oudsher
(Barelds Webstek)

Alsof je in de Middeleeuwen rond fietste in Ehtiopië,
maar we werden gastvrij onthaald én beschermd in dit primitieve dorpje.


Zo'n 45 jaar geleden ontmoetten een Staphorster en een Maastrichtse elkaar op de meest voor de hand liggende plaats: Sydney in Australië. Een goede basis, want beiden waren ze er naar toe te gaan om veel van de wereld te zien.
En dus gingen Nelly en Henny Barelds in 1969 op de fiets terug naar huis dwarsdoor Azië en Europa, thuis gekomen dachten ze al snel eraan om de rest van de wereld te zien. Zo vertrokken ze in 1972 op de fiets om Oost-Europa, Afrika en Zuid- en Noord Amerika te leren kennen. Kontakten met het thuisfront waren alleen door brieven met een antwoord van een maand vertraging. De postbode van Henny's moeder vroeg bij elke brief van ons: "Woa, bint ze nou, vrouw Barelds?"
Het hield niet op, want als gezin, Nelly, Henny en Idhuna, Tillainadan, Fernando en Hiranti hebben ze Europa befietst.
Koken op fietstochten dat o.a. in verband met de enorme honger die je dan hebt, toch een heel bijzondere dimensie heeft, wordt hier ook uitvoerig behandeld
Op onze huidige fietstochten valt het ons op, dat het steeds moeilijker wordt buiten West-Europa om rustige wegen (minder dan 1 auto per minuut) te vinden en dat de hoeveelheid rotzooi langs wegen en in bossen schrikbarend toeneemt. Hierover lezen we echter bijna nooit wat in andere fietsverhalen. Is men er al aan gewend of wil men het liever niet zien?Welk land, regio of onderwerp wilt u bezoeken?

Bezochte landen
Landenverhalen
Regioverhalen
Onderwerpen


Opmerking:
Het beste bekijkt u deze pagina's met een resolutie van 1024 x 768 en een kleurendiepte van 16 bit.